Reseller Gazduire web – Resurse alocate abonamente reseller
In acest articol vom detalia felulsi nivelul resurselor alocate pentru abonamentele reseller gazduire. Reseller hosting vs shared hosting – pentru unele persoane, o dilema.
Diferentele dintre un cont reseller si un cont normal de gazduire web rezida in primul rand in posibilitatea a de oferi acces cPanel pentru domenii diferite. Un abonament de gazduire partajata (shared hosting) nu va permite acest lucru iar daca este nevoie de gazduirea unui alt domeniu decat cel principal si implica necesitate accesului cPanel (panoul de control al contului de gazduire) va gasiti intr-un punct de compromis. Persoana care are nevoie de acces direct la contul de gazduire va avea acces si la fisierele dumneavoastra. Pentru cei care sunt la inceput in acest domeniu, rezolvarea poate fi oferirea accesului la site doar prin FTP. Problema apare in momentul in care clientul/detinatorul celuilalt domeniu are nevoie sa acceseze partea de MySQL (phpmyadmin), lucru posibil numai din interfata panoului de control (cPanel).
Daca situatia obliga, singura solutie este de a folosi sistemul reseller gazduire web care va ofera posibilitatea de a permite fiecarui client sa aibe propriul cont de gazduire, cu acces la interfata de control total separat de alte conturi. Trecerea de la un cont uzual la unul de tip reseller hosting este oarecum simpla. Din contul client, navigati la sectiunea “Servicii”, selectati serviciul activ, apasati butonul din partea dreapta (Administrare) si alegeti upgrade/downgrade servicii. Upgrade-ul se va face automat odata cu achitarea proformei emise.
Odata transformat in cont reseller, veti avea acces la interfata de administrare globala pentru clientii dumneavoastra (WHM – Web Hosting Manager). Primul pas va fi crearea de pachete de gazduire dupa bunul plac si, eventual, in limita resurselor disponibile. La pachetul “entry level” (Reseller RS1) nu puteti ‘vinde’ mai multe resurse (spatiu HDD/Trafic lunar) decat va sunt alocate (no overselling). Pentru restul abonamentelor, aveti aceasta posibilitate precum si IP dedicat si acces firewall. Desi pare un beneficiu minor, reprezinta posibilitatea de a scoate IP-ul unui client din blacklist-ul firewall-ului in mod direct, fara sa mai fie nevoie sa apelati la noi. Nu de putine ori se intampla ca unul dintre clienti sa greseasca parola atunci cand vrea sa accese interfata de administrare a contului de gazduire, la accesarea adresei email (Webmail/POP3) sau la conectarea FTP. Dupa un anumit numar de incercari esuate, IP-ul va fi filtrat (banat) initial pentru o perioada de 15-30 minute iar daca situatia apare in mod repetat, banarea este definitiva si este nevoie de interventie manuala pentru a inlaturca blocarea accesului la server.
Resursele alocate contului reseller se vor propaga si catre clientii atasati acestui cont
Asadar, cand alegeti abonamentul reseller, ganditi-va si la clientii dumneavoastra.