3

Alocare resurse abonamente gazduire

Alocare resurse abonamente gazduire web

Astazi nu a fost o zi tocmai usoara nici pentru noi nici pentru o parte dintre clienti. Pentru unii, se pare ca responsabilizarea este mai grea decat nasterea la femei, lucru pe care il consider mai greu decat multe altele ce se pot intampla intr-o viata de om.

Trebuie recunoscut faptul ca in timpul zilei au fost cateva perioade in care serverul S6 nu a rulat tocmai fluent insa atata vreme cat avem “ingineri web” care stiu doar sa dea cateva clickuri ca sa isi instaleze CMS-ul, vom avea multe pachete de tigari de fumat si gilette-uri de folosit. Din ce am vazut astazi, unora le este greu sa inteleaga ca nu pot avea bufet suedez pe 5 lei. Bufetul suedez este la “all inclusive” sau la 3-4-5 stele. Acolo nu te duci cu 5 lei in buzunar.

Cam asa stau lucrurile si online; nu poti avea pretentia sa consumi oricat ai nevoie pentru un “te miri ce” pe luna. Ai nevoie de putin? Alegi un abonament de gazduire cat mai mic iar daca nu este suficient pentru ce rulezi, treci la urmatorul nivel. Daca nici aici nu esti multumit, inseamna ca ori ai pretentii prea mari pentru buzunarul tau, ori ceva nu este in regula cu site-ul(rile) sau ca ai subestimat consumul. La fel de bine, se poate intampla sa fi ales un pachet care sa fie prea mare pentru ce ai nevoie si atunci treci la unul inferior atata vreme cat noile resurse iti sunt suficiente. In acest ultim caz, totul se face automat iar diferenta de bani intre cele doua pachete de gazduire (cel vechi <-> cel nou) se va regasi ca si credit in contul client. Corect, creditul va fi aplicat automat urmatoarei facturi emise. Daca ai trecut la un abonament superior, noile resurse vor fi alocate automat numai dupa ce factura emisa pentru upgrade este achitata. Simplu, logic si firesc, nu ?

Revenind la problema de baza (resursele alocate), au fost persoane care nu au putut sau nu au vrut sa inteleaga ca daca ai un flash sau un banner mari (marime filesize, in kb), pentru a-l reda in pagina, HDDs de pe server lucreza. Am auzit de un caz unde un banner pus in header, avea aproape 1MB [!] si clientul se intreba de ce i se incarca greu si a ajuns la limita IOs alocata. La un calcul sumar, daca ar fi doar 5 vizitatori pe portalul respectiv, in acelasi timp, ar insemna un IO de 5Mbps. Daca nefericirea face ca viziatorul disperat sa dea cateva F5-uri in 10 secunde, nu mai are rost sa continui, nu ?

De luni (17.09.2012) sper sa fie gata si noile extraoptiuni din formularul de comanda, pentru alocarea de resurse suplimentare (RAM, procese si IO) unde fiecare isi poate adauga la configuratia existenta cati MB RAM considera ca are nevoie in plus sau extra IOs (Kb/s). A nu se intelege gresit! IO nu inseamna latime de banda ci nivelul de read/write al HDD pus la dispozitie. La ce ajuta? La scurtarea timpului de incarcare al paginilor, cu atat mai mult daca sunt elemente de dimensiuni mai mari in pagina respectiva.

In concluzie, nu putem avea pretentie la stabilitate, addons/plugins, hardware care sa faca fata dar resurse consumate la intamplare. Cu toata bunavointa, nu se poate…

Intrebari sau comentarii ? Nume, email, site, mesaj, send.

[GS]

========== Update ==========

Procedura de adaugare extraoptiuni este oarecum simpla insa poate nu toti sunteti familiarizati cu lucrul in panoul contului client, motiv pentru care am facut un tutorial adaugare resurse sau modificare extraoptiuni pentru contul de gazduire

Experthost.ro

Prezenți pe piața de servicii web sub acest nume, din 2006, am încercat să găsim soluția optimă, ca echilibru între servicii de calitate si prețuri cât mai mici posibile. Încercăm să fim cât mai aproape de perfecțiune și să păstrăm o relație frumoasă atât cu clienții cât și cu partenerii însă acest lucru nu prespune concesiuni numai din partea noastră.

3 Comentarii

  1. eu daca vreau sa maresc ceva acum ce fac? tare nu as vrea sa astept pana luni cans s’ar putea sa fie gata. pe mne ma interseaza sa mearga siteurile ca inainte.

    • Nu trebuie decat sa deschideti un ticket support ca sa stim pentru ce cont sa alocam precum si ce doriti sa adaugati, dupa care aplicam noile valori si cand va fi gata in sistemul de facturare, emitem proforma. In felul acesta nu va mai trebui sa asteptati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.