0

Ce este un VPS unmanaged ?

Ce este un VPS unmanaged ?

Din start, trebuie inteles termenul de “unmanaged“, care se traduce in română prin “fara administrare”.

Mai concret, in cazul unui server VPS, termenul de unmanaged se rezuma la faptul ca serverul respectiv va fi livrat “as it is”, cu sistemul de operare instalat (conform optiunii din formularul de comanda) si, eventual, cu panoul de control cPanel/WHM sau DirectAdmin (in cazul nostru).

De asemenea, exista posibilitatea de a opta pentru un VPS cu panoul de control preinstalat insa nelicentiat. Revenind la termenul de unmanaged, obligativitatea celui care pune la dispozitie un astfel de serviciu, se rezuma la asigurarea conexiunii internet si conectarea la o sursa de energie electrica. Instalarea, setarea si actualizarea serviciilor/scripturilor intra exclusiv in obligatia clientului. Pentru o buna si optima functionare a serverului, este necesar un nivel mediu de cunostinte administrare Linux (Unix) tinand cont ca toate operatiunile se vor realiza prin comenzi in consola prin intermediul unei conexiuni SSH.

In cazul in care este nevoie, la cerere putem reinstala sistemul de operare (OS) sau schimba cu o alta ditributie din lista celor disponibile, restarta serverul (server reboot), opri/reporni (STOP/START) sau activa TUN/TAP

 

Experthost.ro

Prezenți pe piața de servicii web sub acest nume, din 2006, am încercat să găsim soluția optimă, ca echilibru între servicii de calitate si prețuri cât mai mici posibile. Încercăm să fim cât mai aproape de perfecțiune și să păstrăm o relație frumoasă atât cu clienții cât și cu partenerii însă acest lucru nu prespune concesiuni numai din partea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.