2

Server nou

Dacă toate calculele (tehnice) se potrivesc aşa cum trebuie, la începutul lunii Decembrie vom extinde activitatea cu înca un server pentru shared hosting și reseller găzduire. Testele le vom începe din ultima săptămână a acestei luni, pentru a avea siguranța că totul va decurge bine și că nu vom avea situații mai puțin plăcute legate de funcţionarea și funcționalitățile necesare.

Inițial am vrut să folosim CloudLinux și pe acest server însă am renunțat, în ideea de a oferi mai multă flexibilitate în ceea ce privește limitarea consumului de resurse. Asta nu înseamnă că vom tolera nesimțirea unora care se apucă și îndeasă, și îndeasă și iar îndeasă tot felul de plugins, chats din dorința de a avea un site cât mai sorcovă (că tot se apropie sărbătorile de iarnă), și care nu au absolut nicio treabă cu nivelul de resurse consumat; ei vor să aibe 5 sau 10,000 de vizitatori pe lună, să se miște site-ul impecabil, și să platească 5 lei pe lună, indiferent de cât consumă. Eh, așa ceva nu se poate !

Când iți faci un site (indiferent ca vorbim de Joomla, WordPress, Drupal sau altele) esti direct răspunzător de performanța pe care o va avea după ce înșiri plugins/module. Îți iei o mașină cu motor de 5,000 cm3, benzină, și vrei să îți consume 7l/100km ? Dacă da, înseamnă că ori nu ai habar pe ce lume trăiești, ori ești chiar paralel cu domeniul ăsta. Ce faci în cazul ăsta ? Ori îți iei mașina respectivă și îți permiți să îi bagi câtă benzină trebuie sau îți iei una care să consume 7l/100km dar mai tai din capacitatea motorului si caii putere.

La fel și cu găzduirea: vrei să ai site-ul(rile) cât mai complex(e) chiar dacă are/au un consum mare de resurse ? Migrezi către un VPS sau poate chiar un server dedicat și-atunci nu mai încurci pe nimeni si nimeni nu te mai încurcă.

Cu scuzele de rigoare pentru faptul că m-am abătut de la subiectul principal, însă trebuia să le bat obrazul unor webmeșteri care suferă de un je m’en fout-ism nelimitat.

Experthost.ro

Prezenți pe piața de servicii web sub acest nume, din 2006, am încercat să găsim soluția optimă, ca echilibru între servicii de calitate si prețuri cât mai mici posibile. Încercăm să fim cât mai aproape de perfecțiune și să păstrăm o relație frumoasă atât cu clienții cât și cu partenerii însă acest lucru nu prespune concesiuni numai din partea noastră.

2 Comentarii

  1. si daca tot spui de acesti de acesti nesimtit care adauga tot felu de prosti pe site….de ce nu faceti ceva sa le inchideti site 2-3 zile dupa ce ii avertizati….pentru ca sincer nu suma conteaza pe care o dau…conteaza calitate si daca ei nu respecta pentru a avea o calitate buna atunci sa suporte pe pielea lor sa vada cum este.
    Si eu platesc o suma mica/medie asta prea putin conteaza acuma ,dar eu sincer mam saturat de cate ori imi cade site pe zi si sunt intrebat de cei care viziteaza ce are de cade in halu asta

    Multumesc si sper sa luati masurile necesari pentru ca in felu asta nu se mai poate sa platesc o suma de bani si sa imi cade 10 ori in 3 zile….

    • Daniel, clientii respectivi primesc avertismente si chiar exista liber la suspendari pentru cazurile dese de consum excesiv de resurse. Dupa 2 astfel de avertismente fie se suspenda tot contul, fie se ia masura direct asupra site-ului care cauzeaza astfel de situatii. Pe serverul pe care este gazduit si forumul tau a fost aplicata aceasta varianta si evident, clientul nu a fost multumit dupa care a refacut modificarile pentru ca site-ul sa ii fie functional din nou. Cum se cheama atitudinea asta? Gaseste-i tu o denumire; personal ma abtin.
      .. imi cade de 10 ori in 3 zile
      Sigur nu exagerezi ?

      raport uptime S5

      Dupa cum vezi, luna aceasta au fost cateva intreruperi insa nu inseamna ca serverul a fost cazut. Astfel de intreruperi pot aparea in statistici si atunci cand serverul este prea incarcat (load mare) iar requesturile facute prin http si nu prin ping catre server, intorc mesaje de eroare inregistrate ca fiind intreruperi.
      Sper sa intelegi ca nimanui nu ii face placere sa se confrunte cu astfel de situatii dar atata vreme cat exista o anumita categorie de oameni, este greu de evitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.